2011-09-24

Tacka vet jag Vombsjön som har huggvilliga abborrar

Viktor och jag tog ännu en tur på Vombsjön för att få känna lite spöböj efter fiaskot på Finjasjön. Vi tog lite över 100 abborrar med toppvikter på 1020, 1010,1010, 1000, 980, 920, 920, 860, 820, 820 och enhel massa ner till 1 hg, även 3 gäddor i perfekt kondition fast av mindre modell. Gäddorna i vombsjön är nästan blanka som en lax som ni kan se på en av bilderna, tänk om Ringsjöns gäddor hade lika bra kondition och inte hade en massa sår och märken på sig som är vanligt där.
Träffade på en trevlig kille därute som hade sina barn med sig ut och fiskade, dom fick oxå bra med abborre. Glömde att presentera oss med namn, men skriv gärna en blänkare i gästboken och skicka in bilderna om du vill ha dom publicerade :-)
En kompis var oxå ute och fiskade med lika bra resultat som oss, han fick även några lite större gäddor. Hoppas bara att han lär sig att ta lite foto oxå så att han kan få skryta lite med sina fångster här på bloggen ;-)
Fiskemetoderna idag som funkade bäst var trolling med Wiggle Wart och Hot n Tot i AH modell, den sist nämnda sållade bort dom minsta och nästan bara fisk över 7hg kom upp på dessa. Vi tog även en massa på dropshot, en av dessa vägde över kilot och vilken fight man får när man fiskar med ett ulspö.










En fisklös dag på Finjasjön

Bomtur i hårt väder på Finjasjön. Men Viktor visar att man kan ha kul och njuta ändå ;-)