2012-10-23

Ytterligare en bra fiskedag på Ringsjön.

Körde själv ut idag och provade samma område som höll gott om fisk i söndags, och visst stod det bra med fisk idag oxå på stället. Tyvärr gäckade storgäddorna mig idag igen. Men fiskarna högg bra emellanåt och jag kunde tillslut räkna ihopa 19 krokade fiskar och ungefär lika många bommade hugg. Största fiskarna idag var gös på ca 1.7kg gädda på ca 3kg och abborre på 4-5hg. Alla utom en gös simmar fortfarande kvar i sjön för tillväxt.
Idag fungerade det inte så bra med bomber 25a så efter lite provande av andra vobbler visade det sig att Manns 20+ i silver/blått och blått/neongult var dagens melodi.
Vattentempen fortfarande runt 12 grader.
 Mörten och Braxen var ute och trålade upp vitfisken lite överallt, jag tror inte ett dugg på att dom släpper tillbaka rovfiskarna i bra skick eller ens levande. En timmes trålande eller mer så måste ju fiskarna i nätet dött eller pressats ihopa så att dom inte får syre och dör. Att sen yrkesfiskarna kör mellan sig när trålarna kommit i hamn, späder bara på det många säger och misstänker, att gösen bla åker upp till yrkesfiskarna.