2008-09-21

Gäddor och gös

I lördags blev det en avkopplande tur med Björn på en stilla ringsjön, vi fick 12 gösar och Björn tog även 2 gäddor varav det största slet sig precis när grippen satt i munnen.
Den mindre på nedre fotona uppskattade vi till runt 4-4.5kg den andra var betydligt större.
Problemet med att ta dom med gripp i munnen upprepades idag söndag igen.
Efter 2 bastanta gäddor i 4-5kg klassen skulle jag lyfta in en ännu större gädda för foto, då rullade denna oxå med grippen i munnen och linan slets av och gäddan simmade iväg med min nya favorit wobbler :-(
Det blev 5 gösar oxå idag men dom var svåra att locka till hugg, största runt 2kg på bilden nedan.
Men det som sen hände kommer att ge mig svårt att sova i natt.
När jag fiskade av en djupkant på väg hem vid Fulltofta och satt och fikade så riktigt skrek det till i ena rullen som hade en nerblyad bomber 16a i mörtfärg till. Trodde först att jag kört in i ett nät, men ett par tunga knyckar i spöet visade på fast fisk. Efter en 5 minuters tungt pumpande med kraftiga huvudknyck fick jag se en välmatad gädda som var riktigt stor, min vana trogen letar jag fram kameran för att fota den i vattnet(attmanaldriglärsig) det blev bara en bild som är värd att visa upp och den gör tyvärr inte storleken på gäddan rättvis.
Men bilden är en av mina bästa fiskebilder jag tagit, precis när jag knäpper av fotot hoppar gäddan och linan går av samtidigt.
Om man mäter wobblern som är 13cm lång så blir det en lång gädda på runt 100-110cm, vikten uppskattar jag till någonstans runt 10 pannor då den var riktigt fet. FAAAAAN andra stora i år som inte kan dokumenteras riktigt med måttband och våg, hädanefter blir det håven när det rör sig om trofefisk.
En gös åkte med hem för att fileas och ätas, alla andra fiskarna simmar fortfarande omkring i Ringsjön, fast 2 av gäddor med mina favoriter i mungipan....................................