2010-09-03

Mycket tråkiga nyheter för oss som fiskar på Ringsjön

Idag fick jag reda på att Ringsjöns fvo styrelse antagit ett trolling/motorfiske/glindrings förbud. Källan till denna infon var själv med på mötet som fiskerättsinnehavare/styrelsemedlem och ville tillåta motorfiske, MEN enligt honom var det yrkesfiskaren vid Bosjökloster som helt ensam styrde det till ett förbud för oss sportfiskare.
Behöver jag nämna att det var Bergström den äldre som bestämde detta på mötet........
Bara att hoppas på att Bergström den yngre snart tar över rodret, då han inte verkar vara emot oss sportfiskare på sjön som vill motorfiska.
Jag uppmanar/hoppas att alla som löst ett fiskekort som gäller fortfarande(vecko,månads eller årskort)att kräva pengarna tillbaka, då man ändrar reglerna mitt i säsongen.
Nästa vecka kommer jag iallafall att ringa till fiskeridirektör J.Wagnström och be honom kommentera om denna regel ändring kan ske mitt i säsongen på ett fvo.
Sen kan man ju alltid be ngn lokaltidning(skånskan) ta upp detta.
Nu är det upp till er alla att hjälpa till med att protestera med alla medel mot motorfiskeförbudet på Ringsjön, annars vinner yrkesfiskarna(2st) kampen mot alla oss sportfiskare som vill fortsätta att få motorfiska på sjön.
OBS detta skriver jag som sportfiskare och inte som tillsynsman på sjön, så det inte blir några missförstånd framöver.