2008-10-29

Komptidsfiske med Rolf.G

Rolf mötte upp med finväder kl 9.00 vid rampen i Sätofta, efter lite strul med den "nyservade motorn" begav vi oss ut på östra. Efter en timme hade vi 4 fångade gösar varav 2 fick smaka på yxskaftet.
Vi hade bestämt dagen innan att trolla oss runt sjön för sen fiska av ett stort stengrund nära djupkanten. Väl framme byte vi till Bomber firetiger och började fiska, vi fick vars 3 gäddor varav 2 låg runt 3-4kg och hade par napp till.
SEN hände det som inte skulle upprepas(tafsen) Vid ett motorstopp i medvind försöker jag pumpa in bensin till motorn när jag hör knarr från en rulle flera ggr, jag tittar på Rolf som sitter och väntar på att båten skall börja röra sig igen och tittar sen på mitt eget spö som står i en vid båge. Snabbt upp från durken och tar spöet, tror först att det är bottennapp då det står helt still utan att följa med, men tänker sen snabbt ut att på 5mtrs djup som vi fiskade på och wobblern som går ner max till 2.5mtr måste det vara fisk. Efter ett flera minuters pumpande och Rolf som hela tiden upprepar till mig att det måste vara en stor gädda, då fisken emellanåt inte rör sig ur fläcken för att sedan följa med lite. Kommer det ett upp en storstjärtfena ca 20 mtr från båten och jag får sen en snabb blick på en riktigt stor gädda i ytan. MEN då händer det som inte får ske, linan går av mot tänderna PGA att jag inte hade tafs............................igen.
Detta var den största och tungaste gädda jag någonsin har haft på i Ringsjön, så några gammelgäddor finns där ändå.
Vikten är svår att uppskatta på så långt håll som jag såg den på, men minst en 10++++ som kanske var uppmot 15 kg, ligger nog som en nära gissning. F¤¤¤¤¤¤¤N OXÅ
Men det blev ändå en trevlig och skön dag på sjön i gott sällskap med Rolf som oxå bidragit med bilderna på bloggen.
Ps: Rolf mailar att gösarna redan ligger i familjens magar, det är precis så som man skall göra, äta fisken nyfångad, för då smakar den oftast bäst oxå.